TrygghetsVakten

Avfuktere for loft og krypkjeller

– Sikre løsninger for et sunt hjem

TrygghetsVakten er en serie energieffektive og velprøvde avfuktere for krypkjeller og loft, utviklet for å beskytte huset ditt mot fukt, lukt, mugg og radon. Uansett om du trenger en sorpsjonsavfukter eller en tradisjonell TrygghetsVakten avfukter, har vi de tryggeste løsningene for deg.

Ønsker du et tilbud på installasjon?

Ønsker du et tilbud på installasjon av den best egnede avfukteren for ditt hus? Gå til kontakt / befaring.

TrygghetsVakten Loft

  • Svært lavt energiforbruk
  • Minimalt vedlikehold
  • Stillegående
  • Driftssikker
  • Opptil 7 års garanti

TrygghetsVakten Loft er en miljøvennlig loftsavfukter basert på kontrollert ventilasjon som beskytter loftet mot fukt, lukt, mugg og råte. Avfukteren er bygget med moderne teknologi, krever minimalt vedlikehold, har et ekstremt lavt energiforbruk og høy driftssikkerhet.

TrygghetsVakten Krypkjeller

  • Lavt energiforbruk
  • Vedlikeholdsfri
  • Helt lydløs
  • Driftssikker
  • Opptil 7 års garanti

TrygghetsVakten Krypkjeller er en miljøvennlig avfukter som sikrer at krypkjelleren eller torpargrunnen din ikke får fuktrelaterte problemer som mugg, råte og dårlig lukt.

TrygghetsVakten Krypkjeller er den eneste avfukteren på markedet som er utelukkende konstruert for å beskytte krypkjellere og torpargrunder.

TrygghetsVakten Krypkjeller ProX

TrygghetsVakten Pro-X er en avfukter som gir et friskt og sunt innemiljø! Den er litt mer avansert enn våre standardmodeller. TrygghetsVakten Pro-X er i første omgang beregnet for installasjon med våre installatører.

Ved å tilføre tvungen og kontrollert ventilasjon til din vanlige krypkjellerinstallasjon, kan man bekjempe muggsopp, luktsmitte, radon og ekstremt fuktige grunnforhold.

TrygghetsVakten FFS ventilasjon

  • Gir et friskt og sunt hus
  • Minimalt vedlikehold
  • Svært stillegående
  • 7 års garanti

Trygghetsvakten FFS ventilasjon er en skreddersydd pipehatt med viftesystem som monteres på eksisterende pipe. Pipehatten har en brannsikker lydisolering og en energieffektiv vifte med hastighetsregulering, noe som bidrar til stillegående drift, lang levetid og lavt strømforbruk. TrygghetsVakten FFS er designet for å gi maksimal beskyttelse mot pipebrann, i motsetning til vanlige pipehatter hvor en brann kan spre seg mellom røyk- og avtrekkskanaler. Alt i henhold til brannforskriftene.

Mugg – Skader for livet

Ny rapport! Mugg kan gi skader for livet!

I en ny rapport fra Umeå universitet har man konkludert med at nærmere halvparten av alle som har blitt syke av mugg fortsatt er syke sju år etter oppdagelsen. Dette støtter tidligere antakelser om at mugg kan være skadelig for livet.

Undersøkelsen omfatter 189 personer med sykehus-syndrom som fikk behandling ved Norrlands Universitetssjukhus mellom årene 1986 og 1989. Alle har vært utsatt for dårlig innemiljø på grunn av fuktskader og mangelfull ventilasjon. Noe som forundrer forskerne er at ni av ti var kvinner. En annen viktig observasjon er at de fleste ikke søkte hjelp og tiltak før etter flere år, og at dette har redusert mulighetene for å bli frisk betydelig.

Vanlige symptomer er:

  • hodepine
  • tørr hud
  • uttørkede slimhinner
  • konsentrasjonsvansker
  • svie i brystet
  • rennende øyne
  • langvarige forkjølelser

Hvis du har lukt i boligen, eller hvis noen venner i nærheten synes det lukter rart av klærne dine, er det på tide å undersøke nærmere hva det er. Å utsette seg for mugg kan føre til et livslangt ubehag.

Sanere radon

Sanere radon – den skjulte helsefare

Vi vet i dag at den radioaktive radongassen og dens nedbrytningsprodukter er skadelig for mennesker. Fra epidemiologiske studier hos gruvearbeidere og beboere i hus med høy radonkonsentrasjon vet man at radon bidrar til lungekreft. I Sverige anslås det at ca. 400 dødsfall årlig skjer på grunn av radon. Det er altså gode grunner til å sanere radon i huset hvis man har målt for høye radonverdier, 200 Bq/m3 (Becquerel per kubikkmeter inneluft). Norge, Sverige og Finland er på grunn av sine rike uran forekomster ekstra utsatt for radon.

Hvor kommer radon fra?

Før man gjør en radonsanering, må radonkilden fastslås. Det er tre hovedkilder til radon i hjemmet:

  1. Marken under huset: Radon siver opp fra grunnen og kan trenge inn i boligen gjennom sprekker og utettheter i fundamentet.
  2. Bygningsmaterialet: Enkelte byggematerialer, spesielt blåbetong, kan inneholde radium som brytes ned til radon og frigis til inneluften.
  3. Husholdningsvannet: Radon kan være oppløst i grunnvannet og frigjøres til luften når vannet brukes, for eksempel ved dusjing.

Radon fra bygningsmaterialet kommer først og fremst fra såkalt blåbetong, en betong som er produsert på basis av alunskifer, men forekommer også i tegl og betongprodukter som er fremstilt av slagg fra blant annet jernmalm. Radon forekommer alltid i en viss mengde i husholdningsvannet og noen ganger i så høy konsentrasjon at det både er en helsefare og kan påvirke mengden radon i luften. Radon i marken forekommer over hele Sverige og har som regel størst konsentrasjoner på grusåser og lavest på leire- eller siltmark. Problemene med radon er størst der det forekommer uranrike granitter eller alunskifer, for eksempel i Stor-Stockholm, Närke og Västra Götaland.

For å fastslå hvor radonet kommer fra, utføres vanligvis målinger i jordluft og i vannet, og gammastrålingen måles innendørs. Dette leder radonkonsulenten til en konklusjon om radonkilden, slik at riktig saneringsmetode kan velges.